6:3

ezen gondolkoztam ma fenn a hegyen hazafele bringázás közben, hogy ha sportról beszélnek, akkor szinte mindig a foci a téma. De hol van már a 6:3 1953! Az a baj – mindenki tudja -, hogy ez nem a sportról, hanem a pénzről szól. Mindeki a foci eb elvesztése után sír. Mekkora veszteség érte a magyar sportot, hogy nem mi rendezzük meg. Hát pont ez az! 1 milliárt forint (erre emlékszem, de nem is ez a lényeg) veszteség, a pénz amit a pályázatra költött az ország. Tegyük fel, hogy ezt a pénzt fejlesztésre és nem öltönyös mánágerekre költjük? Be kéne látni, hogy a magyar foci már régen nem képes felvenni a versenyt a külföldi csapatokkal!

Mi az ami vesenyképes (és hirtelen eszembe jut?):
1. vizilabda – jó csak másodikak lettünk. De azt ki kérdezi meg, hogy a vizilabdás lányok meg tudnak-e élni ‘csak’ a vizilabdából?
2. Detre fivérek – Rep.hollandi vitorlázás – ha nem 22 ember kerget 1!! labdát amit körül lehet ülni. Bocs, sokkal izgalmasabb…
3. Uszás – számos számban…. ez nézhető…..
4. Nem is írok többet. Ennyi talán elég…

A sort sokáig lehetne sorolni. De mi értelme? A felesleges pénzek ugysem a focira mennek, hanem a mánágarekek zsebébe (tisztelet a kivételnek).