Új kezdet és kísérletezés

A hétvégén a blogom szerkesztése közben jött az ihlet, így kibontottam a névnapomra kapott 48-as White Nights akvarell készletet. Látattok már frissen kicsomagolt festékszilkéket? Valami egészen steril csillogása van a még száraz és érintetlen festéknek, ez adta az ötletet hogy lefotózzam, és a fejlécbe az akvarellkészletről készült makró képet tegyem be. A képválasztás szándékos volt. Aki ért hozzá látja, hogy a képen tényleg egy érintetlen akvarellkészlet van, hogy ezzel is kifejezzem: valami új kezdődik.

Átalakította a blogom szerkezetét is, sokkal részletesebben írok magamról, részletezem amivel éppen foglalkozom, illetve amikkel eddigi életem során foglalkoztam. Így kicsit személyesebb, emberközelibb, nemcsak a bejegyzések, hanem az ismertető oldalak által is.

Kísérletezés

[Not a valid template]A doboz kibontásával újabb szakaszba léptem a festéssel-rajzolással is: új technikákat és módszerek fogok kipróbálni. Ennek első igazi állomása a tegnapi festmény volt. Eddig még sosem próbáltam ilyen módon felépíteni egy képet. Először az alapszíneket vittem fel, lazán úsztatva, majd száradás után tollal megrajzoltam a vonalakat és árnyékokat. Végül még felvittem egy pár tónussal erősebb leheletvékony festékréteget a szükséges helyekre

Ez a technika teljesen más hangulatú képet eredményez, sokkal szellősebb, légiesen könnyed a végeredmény. Ezt némiképp ellensúlyozhatjuk az erőteljesebb vonalakkal, filctoll vonásokkal, esetleg hangsúlyosabb árnyékokkal. A tollkezeléssel és a vonalvastagság adta lehetőségekkel elérhetünk akár képregény hangulatot is.

Remélem, hogy a kísérletezéseim során készült művek is elnyerik a tetszésedet. Szeretnék sok-sok hozzászólást látni, hiszen ebből is tanulhatok. Örömmel veszem az építő jellegű kritikát, véleményt, de akár ötletekkel vagy témabeli kívánságokkal is segítheted a munkámat.