Árvíz (frissítve)

Nagy a baj (forras: index.hu)Tegnap Budapesten jártam, a vonat fél órát késett, mert több helyen fel van ázva a sín. Komárom közelében a sín mindkét oldalán állt a víz. Budapesten a rakpartokat elöntötte már a víz. De ez semmi ahhoz képest, ami az ország keleti részében van.
Falvakat, városrészeket öntöttek el folyók, Borsodban, Jász-Nagykun-Szolnok és Győr-Moson-Sopron megye több településén veszélyhelyzetet rendeltek el. Sajnos a helyzet nem olyan szép. Emberek vesztették el otthonaikat és vitte el a víz az értékeiket.

Úgy gondolom, hogy kötelességünk segíteni, ahogy tudunk a rászorulóknak. Számos lehetőség van, hogy pénzt vagy bármilyen segítséget juttassunk a szükséges helyekre. A legegyszerűbb megoldás felhívni a 1752-es számot (ha a telefonszolgáltató engedi). Kérlek, támogassunk  az árvíz károsultjait.

Nagyon bízom benne, hogy a helyzet hamarosan javulni fog.

(a fotó az egyik kedvenc képem az index.hu oldalról)

frissítve: csodálatos képek a HVG oldalán.

One thought on “Árvíz (frissítve)

  1. Akinek nem engedi a szolgáltatója a 1752 hívását, akkor próbálja a 1749-et, ez is az árvízkárosultak megsegítésére jött létre.
    A Telenor, a T-Mobile, a T-Home és a Vodafone május 19-én, szerda déli 12 órától közös segélyvonalat indított a 1749-es számon az ítéletidő károsultjainak megsegítésére és az árvíz elleni védekezés támogatására. Az adományokból befolyt összeget a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak.

Comments are closed.