Ubuntu 10.04

még nem jelent meg, de régi szokásomnak megfelelően frissítettem a megjelenés elötti fejlesztői változatra. Így történt a hétvégén is.
A frissitítés probléma és hiba nélkül lefutott. Újraíndtás után az új lilás felület fogadott. A szinek mellett a legmeglepőbb – és sokat kritizált – változás az ablak vezértlőgombok sorrenjének változása volt. Persze, lehet sokat kritizálni, de a kritizálásra fordított energiával meg is szokható a használata. A vezerlőgombok megszokása nem tartott tovább pár percnél. Bár még néha a jobb oldalon keresem a bezáró gombot. Érdekes,hogy pár program mint a Chromium jobb oldalra rakta a bezáró gombot. Az Operában a bal oldalon van, de a dialógus ablakok pedig a jobb oldalon záródnak. Majd változik ez is.
Nagyon tetszik, ahogy kiadásról kiadásra finomítják a fejlesztők a kinézetet, a rendszer működését.
Ubuntu rövid híreinket hallották. A további újdonságokról hamarosan írni fogok.

4 thoughts on “Ubuntu 10.04

  1. “Érdekes,hogy pár program mint a Chromium jobb oldalra rakta a bezáró gombot.”

    Miért az? Ha nem állítod be, hogy a Metacity ablakkeretet használja a Chromium, akkor nyílván a másik oldalon maradnak a gombok. A Chromium fejlesztők nem fogják csak az Ubuntu kedvéért átrakni.

  2. “A vezerlőgombok megszokása nem tartott tovább pár percnél. Bár még néha a jobb oldalon keresem a bezáró gombot.”
    Úgy tűnik akkor tényleg gyorsan megszoktad.

  3. a chromiumban csak a temat tudom beallitani, hogy mit hasznaljon. de mivel a chromium nem az ablakkezelo keszletet hasznalja, hanem sajat maga rakja ossze az ablakot, ezert az maradt a jobb oldalon. Persze nem fogja atrakni az ubuntu kedveert (meg) a vezerlest a masik oldalra.

Comments are closed.