Fertő tavi móló télen

az akvarell a pár hete készült fotó alapján készült. Az akvarellről készült fotó színegyensúlya GIMP-el igazítva, de sajnos nem adja vissza az eredeti kép színeit (a kép nem ennyire sárgás)… Keresnem kell megoldást színhelyes repró fotózásra (házi körülmények között).

A kép két menetben készült el, először elkészültem a kép nagy részével, de nem volt időm befejezni az egészet. A második alkalomra már csak az árnyékolás és a jég alaptónusának megadása maradt.

A képhez LUKAS Basic akvarell papírt használtam, St. Petersburg, Pebeo akvarell festékekkel.

4 thoughts on “Fertő tavi móló télen

  1. Szia
    Van egy általam (főleg régebben) sokat használt trükk a konstans szín eltávolítására. (bár ps-en ad tökéletes eredményt, az Lab színtér miatt)
    Szóval az eredeti képet Lab-be konvertálom, készítek egy másolatot, azt lekicsinyítem kb. 1/10-ére, és rárakok egy akkora Gauss-szűrőt hogy (szín szempontjából) egy nagyjából homogén felületet kapjak. Visszanagyítom, invertálom, ráillesztem az eredeti képre, kikapcsolom rajta az L csatornát, és 50%-os átlátszósággal rávetítem.
    (vagy ha fix fehéregyensúlyt akarok, akkor az eredeti képen kiválasztok egy tudottan fehér, de másnak látszó színmintát, kitöltök vele egy layer-t, invertálom, stb… Ez az egész azért jó, mert egy ab-síkon értelmezett konstans “vektort” von ki a képből, pl. hülye színű lámpa…)
    GIMP-nél u.e. csak sima szinezet rákeveréssel:
    http://kepfeltoltes.hu/100208/4335029957_07961dc0a1_o_ch_www.kepfeltoltes.hu_.jpg csak úgy látom így csökken a szaturáció (ami ps-nél nem történik meg).

  2. Nemreg kezdtem ujra, korabban – jopar evvel ezelott – is festettem es rajzoltam. Most folyamatosan keszulnek rajzok es kepek, ezek kozul publikalok ;)

  3. Megnézegettem a képeid, nagyon tetszenek. A Waterbrush leírásodnál felajánlottad, hogy segítesz a beszerzésében azzal, hogy megadod a bolt címét. Légyszi küld el nekem!
    Köszi! :)

Comments are closed.