Waterbrush

Sokat olvastam róla,  láttam használat közben és nagyon kíváncsi voltam milyen lehet vele dolgozni? Hosszas keresgélés után találtam egy kis boltot, ahol tudtam venni.

Nézzük is meg mi is a WaterBrush?
Olyan ecset, ami tartalmaz egy víztartályt, ezzel megkönnyíti (és megváltoztatja) az akvarellfestést.
Nagyon tetszik, hogy inkább rajzolni lehet vele, mint festeni. Viszont a színeket ugyanolyan szabadon lehet kikeverni, mint az ecsettel. Ha vízre van szükség, az ember csak megnyomja a tartályt és máris jön 1 csepp víz. Én a festés közben mindig tartottam pár csepp vizet a palettán, amit pillanatok alatt használhattam színkeveréshez. A víztartály miatt az ecset soha nem szárad ki teljesen, pont annyira nedves, hogy akár teljes fedést lehessen csinálni vele, és akár a felvitt színt elmosni egészen addig amíg az el nem fogy. A színek közti váltáskor nagyon jól kijönnek a színek az ecsetből (két húzás papírzsebkendőn), és máris lehet használni a következő színt.

 

Azon gondolkozom, milyen jó lehet használni utcán, útközben amikor nem kell azzal törődni, hogy legyen külön vizes pohár a közelben, és ne rúgjunk bele véletlenül vagy ne boruljon ki.

Amire én nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet vele képregényt vagy más rajzot kiszínezni vele. Elég hegyes ahhoz, hogy kényelmesen lehessen vele dolgozni, és annyi színt tudok vele felvenni, amennyire szükségem van.

Az interneten körülnézve látszik, hogy a legelterjedtebb a Pentel által gyártott, amit több néven is árulnak (pl. Derwent).  Használat közben nem csöpögött, nem folyt belőle a víz.

Nem bántam meg, hogy megvettem, boldogan fogom használni. Ajánlom bárkinek (e-mailben szívesen megadom a bolt címét).

A képhez St. Petersburg, VanGogh és Pebeo szilkéket használtam, Lukas Basic (100 g/m2)  nem akvarell papíron, kiváncsi voltam hogy’ bírja a vizet (semennyire), igaz grafitra ajánlják :)

update: már minden jobb művészboltban kapható többféle változatban

Posted in art

2 thoughts on “Waterbrush

  1. Pingback: Tweets that mention Waterbrush « open ideas -- Topsy.com
  2. Pingback: Vihar előtti csend… | Pictures Of Maya

Comments are closed.