Jaunty Jackalope, vagyis Ubuntu 9.04

A frissitése sorát a Acer One netbookal kezdtem, még a alfa kiadás idején, ugyanis a korábbi kiadással sajnos nem ment tökéletesen a gép. Kénytelen voltam egyedi kernelt használni a wifi miatt, de sajnos azzal sem volt tökéletes minden. De a Jauntyval minden tökéletesen működik! A netbook változatot tettem fel a kisgépre, elöször kiváncsi voltam rá, hogyan működik, mennyire használható. Az elején nagyon szokatlan volt, néha vissza kellett váltani a hagyományos kinézetre, de pár nap használat után megszerettem. Azóta is azt használom. Nem tökéletes, mint minden szoftver, de a netbookon nagyon jó. Minden alkalmazás teljesképernyős módban indul el, kihasználva a lehető legnagyobb részét a kijelzőnek.

Nagyon tetszik az új értesítő alkalmazás. Minden fontos üzenetet a képernyő jobb felső sarkában jelenít meg, kihasználva a grafikus kártya lehetőségeit.

A netbook után, pár nap tesztelés után rászántam magam a notebook frissítére is (még mindig alfa stádiumban volt az ubuntu). A frissítés hibátlanul lefutott, minden működött. Azóta a gép gyorsabban indul (a gnome talan kicsit lassabb). Minden szép, mindnen jó.

Pár dolog ami nem megy. A dropbox kilens / nautilus integráció valamiért nem működik a a frissítés óta, de igazából nem is volt időm megnézni.

Már cask pár nap, és itt a friss, gyorsabb, ropogós, szebb Ubuntu. Yupiii!