Üdvözlet Intrepid Ibex!

Hétvégén az rászántam magam és frissítettem a gépeimen a Hardyt. Igaz a Ibex még a kiadás elötti állapotban van, de a kiadásra előkészített változat alkalmas a tesztelésre, és az esetleges hibák bejelentésére és javítására.

Biztonsági mentés után, a frissítés (kb. 500 MB letöltése, és új csomagok telepítése kb 1 óra) hiba nélkül lezajlott. Fontos jellemző a gépeimnél, hogy mind crypto fájlrendszert használ, de ez nem okozott gond. Újraindítás után minden működött hibátlanul.

Tetszik a rendszer finoman továbbcsiszolt kinézete. Az alapértelmezett kinézet marad a megszokott világos (Human), de érezhetőek rajta a finom javítások. Válaszhtató a sötét kinézet is, bár nekem nem annyira tetszik. Túl kontrasztos a fehér tartalom a sötét barna menü és keret között. Számos alkalmazás is frissült, egy két számomra fontos: GIMP 2.6, vlc, transmission. A Gnome környezet a legfrissebb 2.4es változat, az ismeretett újdonságokkal. Fontos a kilépés gomb bekerült a rendszer menübe!

Egy két apró hibát találtam. Evolution a első induláskor és kilépéskor sokat dolgozik, a mailboxok formátumának változása miatt. És a gép a kijelző lecsukásakor nem akar elaludni, csak kikapcsolja a kijelzőt. A menüből indítva a elalvást működik és végre fel is ébred a HP nx7400 gépem (igaz,  a Hardy utolsó frissítései óta is működött jól). A másik gép Lenovo N200 már a hardy óta hibátlanul alszik el a kijelő lecsukásakor.

Csak így tovább! Szép munka!

p.s. éles rendszerben nem ajánlott még a rendszer frissítése Interpid Ibex-re! Ha valaki biztosra akar menni várja meg a kiadás utáni hetet. Bár a rendszert nézve nincs nagy hiba benne.

One thought on “Üdvözlet Intrepid Ibex!

Comments are closed.