Spam

Az évezred legelbcenosredrontottabb levélszemete. Azért másoltam be az egészet, mert jobban lehet rajta szórakozni ha egyben van, persze a lényeget kiszedtem belőle. Hát én biztos nem leszek a vendégük.

 

 

“From: <—panzio@—–.hu>

To: Gabor SUVEG

Subject: esküvõi ajánlat

 

Kedves Jegyes pár, leendő Vendégeink!

 

Az alábbiakban szeretném nektek röviden bemutatni vidéki Panziónkat, mint esküvőtök lehetséges helyszínét.

Vidéki éttermünk a festői szépségű ——— völgyében, ———— épült. Panziónk 14 szobás összesen 39 férőhellyel. Nagyobb csoportok fogadását, két közeli, azonos színvonalú vendégházunk közbeiktatásával akár — főig is vállaljuk. — fős éttermünk kiegészül egy — fős mediterrán terasszal és egy — fős rendezvényteremmel, de amennyiben a létszám úgy kívánja, zöldövezetünkben rendezvénysátrat állítunk fel. Kertünkben halk zene mellet, idilli környezetben rendezhetjük polgári szertartását is, és a templomi esküvőjének is kitőnő helyszíne lehet a csodálatosan felújított templomunk. Cukrászatunkban házias sütemények és torták készülnek nagy választékban esküvőkre, egyéb rendezvényekre. Mindezek színvonalára garancia a tapasztalat, amit immáron — boldog házaspár elismerő véleménye is szolgáltat. Ha eddig nem győztük volna meg, tekintsen meg honlapunkon egy standard esküvői menüt, vagy kérjen egy személyre szabott ajánlatot.

 

 

üdvözlettel,

——- Panzió

 

Nem írok semmit, csak idézet a Mile Kft. oldaláról:

 

Kéretlen reklámlevelekkel kapcsolatos eljárás – 2007-06-01

“Felhívjuk a hirdetők figyelmét, hogy minden, az email címünkre érkező kéretlen reklám levelet automatikusan továbbítunk a Nemzeti Hírközlési Hatóság és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet felé, mivel ezen cselekedet minden formájában sérti a hatályos (2001. évi CVIII.) törvényeket.
Ezen tevékenység minimális büntetési tétele 50.000 Ft minden egyes esetben. Egyben arra buzdítjuk ügyfeleinket, hogy ők is hasonlóan járjanak el, ezzel csökkentve az internet használattal visszaélők kedvét, illetve így egy-egy spammelő büntetési tétele megsokszorozható (n*50000).
Szintén fontos talán tudni, hogy minden magyarországi szolgáltató aláírta az egyezményt, hogy fellép az ilyen cselekedetek ellen, tehát a küldő internet szolgálatásának megszüntetése is kérhető, vagyis ha ügyfeleink ilyet tapasztalnak kérjük bátran jelezzék.”

sőt ezt találtam közben:

“Sokaknak okoz problémát az idegen nyelvű és a Magyarországról is egyre nagyobb számban érkező kéretlen reklámlevél. Ez utóbbi esetben javasoljuk a levelek eljuttatását a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz. A hivatal valóban működik, tapasztalatunk szerint valóban büntet.”

El is küldöm, hadd dolgozzanak. Kell a bevétel az államnak :D

 

p.s. megnéztem a weboldaluk, az is elcensored frame-re épül. Vissza a 80as évekbe. Ha a vendéglátáshoz is így értenek, mint a webhez és levél küldéshez akkor biztos jó hely lehet :D

p.s. hoppá, az emailt továbbíttottam a NHH-nak.

 

 

2 thoughts on “Spam

  1. Ezért szoktuk már mi is az ügyfeleinknek az RSS csodáit boncolgatni, mert az (még) nem tud spammelni. Bár néhaz az is elképesztő, hogy az átlag, nem informatikus emberek mennyire nem tudják mikor, milyen célból, és kinek adják meg e-mail címüket. Majd pedig később:
    a) nem emlékeznek rá egyáltalán, hogy megadták
    b) nem tudták mihez járultak hozzá az emailcím közlésével

  2. Érdekesség amit NHH oldalán olvastam…
    Elektronikus hirdetéssel kapcsolatos felügyeleti eljárás
    11 pont:
    Az eljárási cselekményekért igazgatási szolgáltatási díjat nem, ugyanakkor az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 28-30. §-aiban meghatározott általános államigazgatási illetéket, azaz 2 200,- Ft-ot kell megfizetnie az eljárást megindítónak.

    Tehát fizess ha nekik dolgozni kell, aztán vagy büntetnek, vagy nem.

Comments are closed.