Mi készítjük az időjárást

címmel láttam könyvet a kirakatban (Wir machen Wetter). A mostani divattémáról szól: éghajlatváltozás. Érdekes megközelítés a cím. Ugye mindenhol, és mindenki erről beszél ma, hogy melegszik az idő, megszűnt az egyesúly, megszüntek az évszakok stb.
“Megdőlt az országos melegrekord: Kiskunhalason 40,1 fokot mutattak a hőmérők délután 3 órakor. Eddig a július 18-án Orosházán mérték a legmelegebbet, 38 fokot 1904-ben – tájékoztatta a Magyar Rádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat.” (forrás: rádió)


A közönséges delfint Skócia északkeleti partvidékén kapták lencsevégre. tovább National Geographic Online.

Mit tesz az “okos” civilizált jóléti ember ? Vesz klímát, gyorsan, és nagyot! Persze, gyorsan a teszkóban, mert ott olcsó de nem gazdaságos. Bekapcsolja és jónagy plazmatévén nézik a barátok közötöttet. az áramfogyasztás az egekben, nem bírja a rendszer.
Mi lesz az eredmény? Rengeteg lég úti megbetegedés mellett, még több áramigény és még nagyobb energia és erőforrás felhasználás, ami még nagyobb felmelegedés fog eredményezni. Követhető vagyok ?
Nem lenne jobb megoldás a kiváltó okot megszüntetni vagy csökkenteni, mint tovább növelni azt ? Ha otthon csőtörés van sokkal egyszerübb elzárni a vizet, majd megszerelni a csövet, mint több rongyot tenni alá…

A történet megoldását rád bízom. A megoldásokat hozzászólásban várom.