suse linux enterprize desktop tíz

ma röviden kipróbáltam a fenti terméket. Akik rohannak, nekik írom: nem fogom megvenni.

Miért nem ? a wifi hálózatra nem volt képes stabilan ráállni. Ugyanez volt a jelenség az opensuse reszelése után is. Kap ipcímet, beállítja a route-ot, majd egy idő után leszakad a routerről. Újrakapcsolódás után egy-két percig, inkább egy, működik. Ez volt az elsődlesges szempont, amiért nem fogom megvenni a programot. (itt zárojelben megjegyzem, hogy az Ubunut mindezt a nehéz feladatot elsőre hibátlanul elvégzi. Nem kell reszelni, nem kell ilyen, olyan drivert kézzel leszedni, semmi. Csak működik hibátlanul.) Egy ilyen terméknél, nehogymá nekem kelljen haxolnom. Ha haxolás akkor gentoo, de nem erről beszélünk.

Azért van pozitívum is:

  • A felület elgondolás tetszik. Olyan húzás, amit sokan fognak még kritizálni. De tetszett, hogy a beagle azonnal elkezdett keresni a gépen. Böngésztem (amennyit tudtam) és kapásból megjegyezte őket.
  • Azonnal telepítette a Flasht. Van egy-két okos webszerkető, akinek ez a élete, hogy ilyenekkel fárassza a népet a xhtml+css+js helyett.

A többi zaccos dolgot, mint vicces videók lejátszása, zenelejátszás, vpn butaságok. Izgalmak más hálózati környezetekben, telepítések, frissítések nem tudtam kipróbálni. Szerencsére a 7GB test vinyómra felment, ellentétben a vistával.

Pedig az előzetes tesztek alapján komolyan gondolkoztam, hogy megvegyem-e a SLED-et. Ha működne….

egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki…..