Mac-RAM

ez most Apple bejegyzés lesz :)  Történt ugyanis, hogy a ThinkPad gépbe kellett RAM-ot vennem, megnéztem, hogy az egyik APPLE Megastore-ban van elég olcsón DDR3 / notebook RAM. Úgyis járok arra, mondom megnézem.

Fogtam magam, bementem a boltba, eljutottam a szervizbe. Mondom, hogy kérek DDR3 PC85oo notebook memóriát. Reflexszerű kérdés: melyik gépbe? Nyugodt válasz: Thinkpad. Erős gondokozás, szemfogtatás, dolgok nem értése…. “Az nem lesz jó, mert nálunk Mac-hez vannak memóriák”.  Mondtam neki, hogy addsza ide, próbáljuk ki. Erre mondja, hogy az nem megy, mert nem tudja kicserélni ha nem jó. Mondtam, neki erre,  hogy ha DDR3, PC85oo és 2o4 lábas memória kell nekem a Thinkpad-ba, akkor jó lesz nekem a 2o4 lábas DD3 Mac-RAM is. De nem jó, mert nem lehet visszacserélni. Erre mondom, hogy renden, akkor adjon nekem egy csavarhúzót is kiszedem azt ami benne van, és megmutatom neki, nézze meg. Így is történt, nem meglelő módon a thinkpad memória passzol a Mac memóriával :D Így történt, hogy az egyszerű Thinkpad felhasználó MacRamot használ…és boldogan éltek, míg meg nem haltak…

5 thoughts on “Mac-RAM

  1. A mac ram azért jobb (az applenek), mert teljesen ugyanazt a ramot próbálja meg eladni jóval drágábban. Magyarul, természetesen, a ramok ugyanazok, semmi különbség nincs köztük.
    Hol vetted ezt? Mert azért van már egy-két olyan apple üzlet, ahol még értenek is hozzá. Úgy látszik, te ezt elkerülted. :)

  2. A lényeg az, hogy kizárt, hogy a Mac-es RAM le tudjon alacsonyodni egy PC szintjére, legalábbis ezt hitte az almafej.

Comments are closed.