Redőny történet…

Rászántam magam, az ablakokra Redőnyt rendeljek.  A mai technológiákat kihasználva megkerestem a városban található árnyékolástechnikai cégeket. Küldtem e-mailt nekik.

  1. Az első fél órán belül válaszolt, és kaptam időpontot a felmérésre.
  2. A második 1 napon belül válaszolt, tőle kaptam tájékoztató árat, felmérés később.
  3. A harmadik 4 nap múlva válaszolt, hogy hívjam fel.  Megírtam neki, mi a telefonszámom, ha akar hívjon fel. Másnap felhívott, megbeszéltük, hogy szükséges a felmérés, és bármikor ingyen megteszi (ezt mindenki). Mondom neki, hogy én cask szombaton érek rá. Sajnos Ő nem dolgozik szombaton. Ez a vonat elment.
  4. E-mailt írt pénteken, kérte a telefonszámom, hogy bármikor jön felmérni. Megadtam, várom a hívást.

A történetben eddig semmi érdekes nincs. Az izgalmas rész most következik. A 1. céggel ma (szombat) 08:30-ra egyeztettünk időpontot.  Elhoztam Idsapát, Ő mégiscsak ért hozzá. 9 óra után kezdtem feszült lenni. Megpróbáltam felhívni az üzletet (ami 9kor) nyit. Negyed-tíz után vették fel a telefont. Elmondtam, hogy nem értem miért nem jöttek. “Elnézést’, felhívom a kollégámat.” válaszolta, és visszahívnak. Még vártam pár percet és elindultam dolgomra a városba.

Közben megnéztük a 2. számú cég bemutatótermét. Ahol az unott hölgy megmutogatta a redőnyöket, de tényleg nem volt kedve az egészhez. De megtudtam amit akartam. Bementem a 4. számú céghez (kiderült, hogy telephely és lakás), ahol a tulaj felesége volt otthon. Elmondtam, mit akarok. Nagyon kedves volt és elmondta, hogy csak szóljak és a férje akár este 8-kor kinyitja nekem az üzletet, ha akkor érek rá. Hoppá.

Közben hazaértem a városból ( 11 után), amikor csörög a telefon. Különösebb bemutatkozás nélkül, mondja “most mennék felmérni”. Mondom, milyen cég, miért most hív? “mert most tud jönni…”, és valami autóról beszélte, hogy vissza kellett mennie, mert nem volt valami jó. Mondtam neki, hogy ha fél 9-re várom, akkor ne 11 után hívjon fel, ha felhívott volna f9 előtt, hogy gondja van, nem lenne baj. De már ne fáradjon.  Na erre rákezdte, hogy “miért vagyok vele ennyire ellenséges”. Elmondtam neki újra: ha fél 9re beszéltünk meg időpontot, akkor két lehetőség van csak: jön, vagy felhív és megpróbálunk megoldást találni. Erre újra arrogánsan: “Miért vagyok vele ellenséges? Miért nem próbálom megérteni?”, meg most majd ki fogják emiatt rúgni, és miért akarok neki rosszat. Mondtam neki, hogy sajnos nincs időm és energiám erre. Sosem értettem, miért neki áll feljebb, ha eltolta. Még ő érezte, megsértve, amiért 3 órával később nem fogadtam.  És miért kell azonnal fenyegetni? Nem értem, nem értem, és nem értem.

Jelenleg 2 résztvevő van a versenyben.

    2 thoughts on “Redőny történet…

    1. Egyikőtöknek sincs igaza, de mivel szociálisan érzékeny vagyok, ezért a munkásnak adok igazat. Egyszer Te is kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy nem tudsz rendesen kezedben tartani dolgokat, mert sorozatosan közbe jön valami.

    2. de a szocialis erzekenyseged ne keruljon az ugyfelcentrikussag ele. egy dolgot elfelejtettel: amikor 9utan beszeltek telefonon akkor is lett volna meg valasztasi lehetoseg:
      1. felhiv azonnal, hogy baj van. es elnezest ker. (nem magyaraz, hogy dugo volt, hasonlo mesek)
      2. tenyleg nagy a baj, szol a kolleganak, hogy hivjon fel, es egyeztessem velem.
      De nem tette meg, meg ekkor sem lett volna baj, barkivel elofordulhat, hogy kozbe jon barmi. A baj, hogy nem szolt, es 3 oraval kesobb o volt megsertodve. Innetol kezdve nem er a szocialis erzekenyseg, mert nagyon sebezheto vagy.

    Comments are closed.